18-07-2019: De meerval van Toolenburg

De afgelopen keer duiken in Toolenburg leverde een ontmoeting met een vrij grote meerval op voor mijn buddy. Helaas geen goed foto moment dus dat vraagt om een herkansing. Afgelopen woensdag was het zover en brachten we alles in gereedheid om de ontmoeting vast te leggen.

Schuin tegenover ons stond een ander buddypaar gewapend met camera’s en met hetzelfde doel als wij. Tegenover ons een buddypaar die nog even een briefing kreeg over de plek waar de meerval was gespot: 3 meter diepte, verscholen tussen het groen en 15 minuten uitzwemmen. Nou die informatie hebben we uiteraard goed opgeslagen en vol spanning zetten we onze duikbril op en laten we ons afzakken.

Het zicht is redelijk te noemen voor Toolenburg en we laten ons rustig de diepte inglijden. Onderweg komen we ons fotograferende buddypaar tegen van de parkeerplaats, ook zoekende tussen de beplanting. Wij besluiten om te keren en komen dan het buddypaar tegen die de koers aanwijzingen kreeg. Helaas voor hun en voor ons was de meerval niet op zijn plek of al met zomervakantie. Met alleen de spanning van de zoektocht moesten we het doen dit keer. Volgende keer beter, voor nu alleen een oude fiets en gras op de foto.

Bij thuiskomst heb ik een aantal mails binnengekregen voor introductieduiken die voortgekomen zijn uit onze aanwezigheid bij de Open Dag Waterrecreatie. Ik prik gewoon 25 september als intro avond, wie weet kunnen ze nog aanhaken bij de 1-sters cursus. In ieder geval is de inspanning van die dag weer beloond, maar veel meer dan een oude fiets en wat artistiek gras is het niet geworden.

Verder kun je merken dat de vakantie zijn intrede doet. Younes, Kevin en Dennis zijn geslaagd voor hun Open Water brevet en Robbin mag zich Dive Master noemen. De opleidingen lopen ten einde en iedereen begint in de vakantie stemming te raken. Laten we met de achterblijvers in ieder geval nog een paar leuke blijven maken en de app groep hiervoor gebruiken.

Diegene die in het buitenland gaan duiken…Geniet van het blauwe water en kom gezond en wel weer terug.