25-06-2019: Zomerdrukte.

De dagen worden langer en op dit moment ook steeds heter, een mooi excuus om veel te gaan duiken en een beetje af te koelen onderwater. Afgelopen week is het ONK 2019 weer van start gegaan dus op de werkdagen betekende het zoet water foto’s maken waarbij we in de Spiegelpolderplas, Vinkeveen en Toolenburg hebben gedoken.

Vanaf vrijdag tot en met zondag was zout water aan de beurt dus vertrokken we naar Zeeland. Weliswaar met een paar uurtjes vertraging maar we zijn aangekomen. Jammer genoeg was het ontzettend druk met duitse en belgische duikvrienden op de stekken en liet het zicht ook te wensen over maar een deel van de opdrachten zijn afgerond. Kerkeweg was afgeladen vol met duikers, Den Osse haven was rustig totdat een optocht van 20 auto’s de parkeerplaats op reden. Daarna uitgeweken naar Bommenede en daar waren we met twee andere duikers. In september volgt de rest van de foto’s tijdens de tweede wedstrijd week.

Op de vereniging is er met cursisten een mooie avondduik gemaakt in de Spiegelpolderplas. Dat blijft toch altijd lekker duiken in de avond, dan komen de wat actievere dieren in het zicht en dat is prachtig om te zien. De foto’s staan op de website, leuk om eens te bekijken. Daarnaast gaan de opleidingen gestaag verder en duiken we woensdag weer in het Twiske om wat vaardigheden te oefenen. Achter de schermen wordt hard gewerkt om een aantal idee├źn die leven om met de sportschool samen te gaan werken uit te voeren.

Yvon en Dennis zijn momenteel bezig om een reis naar Egypte te organiseren, wat natuurlijk een fantastisch initiatief is en een mooie gelegenheid om lekkere duiken te kunnen maken.

Het najaar wordt gebruikt om een weekend op te zetten waar leden kunnen duiken, workshops kunnen volgen en een specialty driftduiken kunnen doen. Marko gaat hiervoor ook zijn instructeurs opleiding afsluiten dus het is leuk als je mee gaat duiken. Volop activiteiten weer die komen gaan. Tot het zover is kunnen onderling gewoon lekker door blijven duiken, laten we hiervoor oproepjes doen in de app zodat we gezellig bij elkaar kunnen aansluiten.

Na de zomervakantie gaan we met de instructeurs weer zitten om de planning voor het laatste kwartaal van 2019 te maken. Uiteraard hopen we op een aantal nieuwe leden dus motiveer je vrienden, collega’s en kennissen om te gaan duiken.