08-05-2019: Eitjes en een schroef

Het was weer wat de afgelopen twee weken, er is een boel gebeurt. Even een korte samenvatting. Het thema voor de fotowedstrijd (ONK) is bekend geworden. De thema foto moet aansluiten bij Plastic Soup, dus of we even wat plastic op de foto willen zetten onderwater. Half fotograferend en duikende duikers hebben richting de organisatie in mooie woorden beschreven waarom dit echt een heel raar thema is. Zal mij benieuwen hoe het afloopt.

De zondagen worden besteed aan onderwater foto’s maken en dus werd het thema de eitjes van de baars. Opgetogen zijn we naar Vinkeveen gereden maar daar klotste het water dik over de steiger en bovendien was het ontzettend druk. Daarna uitgeweken naar de Spiegelpolder plas en ja hoor….bijna windstil en kraak helder. Een mooie duik gemaakt en wat eitjes op de foto gezet. Je ziet de oogjes al naar de buitenwereld kijken vind je niet ?

Een paar dagen later krijgt een platax lid een berichtje. Of we even een schroef willen bergen in de haven, bij onderhoud is die in het water gevallen. Natuurlijk willen we dat en hoe dat afloopt zal ik de volgende keer beschrijven. (Omg wat heb ik hier een cliffhanger).

Terug naar de club want volgende week hebben we 4 introductie duiken in het zwembad en wordt er volop gewerkt tijdens de buitenwater duiken. Vorige week hebben we bij het Twiske Paviljoen gedoken samen met 5 baarzen en een grote snoek dus dat was echt leuk. Het zal mij benieuwen hoe zicht vanavond is want het heeft wel wat gewaaid de afgelopen dagen.

Maandag vergaderen we weer met de instructeurs om even de voortgang te bespreken en de idee├źn voor het najaar uit te wisselen. Mocht nog iets leuks willen organiseren dan mag je het natuurlijk altijd doorgeven en gaan we er samen mee aan de slag.