31-03-2019: opleiden

Opleiden doen we iedere woensdag maar ook de instructeurs moeten opgeleid worden en up-to-date blijven. Iedere instructeur komt maandag 8 april weer naar de club voor een kleine bijscholing / afstemming omdat de buitenwater oefeningen er weer aankomen.

Peter heeft afgelopen woensdag een lesje ‘badmeester – veiligheid in het zwembad’ gegeven aan de 1-sters duikers. Theorie en praktijk wisselen zich af in deze korte cursus. Woensdag 10 april geven Peter en Andre een les voor iedere die al kan duiken. Dit wordt een opfris cursus met perslucht om weer even wat oefeningen te doen voordat we lekker in het buitenwater aan de slag gaan. Dus komt allen op deze woensdag zou ik bijna willen roepen.

Alle instructeurs zijn ook actief in het aanvragen van een VOG zodat we als verening ook op dat vlak geborgd zijn.

De voorbereidingen voor de eerste buitenwaterduik draaien op volle toeren. Twee leden zijn al gespot bij de slagerij om e.e.a. voor te bereiden dus we hopen op een groot aantal mee duikende leden en een grote opkomst na afloop bij het clubhuis. Reserveer 14 april alvast in je agenda!

In het mooie plaatsje Oud Gastel heb ik samen met Sylvia een workshop gevolgd in Macro fotografie en Snoot belichting. Heel interessant en zeker een aanrader voor iedereen die onderwater foto’s maakt. Daarbij was het ook leuk om weer bekende fotografen te zien die we bij de wedstrijden ook tegenkomen.

En wat is er nu leuker dan de technieken te leren van Raymond die twee keer Nederlands kampioen is geworden. Volgende week zondag staat er een duikdag zeeland op de planning om in de praktijk te brengen wat we in het les lokaal hebben geoefend.

Als er nog Platax leden mee willen voor een Zeeland duikje….sluit maar gezellig aan !