12-03-2019: Daar gaan we weer.

Sinds de crash van de website is een deel van de blogs verloren gegaan en ga ik met dit exemplaar weer de eerste publiceren van, laten we hopen, een lange reeks.

Afgelopen week heb ik me weer ingeschreven voor deelname aan de ONK wedstrijden in zout- en zoet water. Nu nog even wachten op de inschrijving van de Belgische Kampioenschappen en dan kunnen we van start. De afgelopen duiken stonden al in het teken van fotografie en dan met name het oefenen met snoot belichting. Meer leven dan wat kreeft en mosselen is er op dit moment nog niet. Gelukkig is er in maart nog een cursus waar we aan deelnemen om de kneepjes van het vak te leren.

Kijkend naar buiten lokt het nog niet om lekker te gaan duiken maar toch is het water prima. Het zicht is in bijna alle zoetwater plassen prima en met een temperatuur van 5 graden goed uit te houden. Toch komt de eerste buitenwater duik van Platax al snel dichterbij. De voorbereidingen zijn getroffen en de uitnodigingen zullen binnenkort worden verstuurd en gepubliceerd. Hopelijk gaan we van start met een groot aantal leden die mee duiken. Dat zou wel sfeer verhogend kunnen werken en dat is alleen maar goed.

Plannen zijn er weer om met Hemelvaart een mooi kamp te organiseren alhoewel er wel gekeken wordt of we niet moeten mee bewegen met de schoolvakanties omdat dit voor veel gezinnen lastig is. Daarbij proberen we ook zoveel mogelijk nieuwe leden te betrekken bij het kamp omdat duiken in Zeeland nu eenmaal een enorm leuke ervaring is. Laten we elkaar enthousiast maken om samen te duiken en nieuwe onderwater dingen te ontdekken. Wie weet wat we tegen gaan komen op deze ontdekkingsreis.