Todi 19 februari 2023

Daar gaan we dan, zondag ochtend vroeg voor een auto rit in het Belgische Beringen. Een voormalig mijnwerkers plaatsje waar tegenwoordig een mooi tropisch aquarium is gebouwd om lekker in te kunnen duiken. Na een wat regenachtige rit komen we aan in Belgie waar ‘altijd’ de zon schijnt, behalve vandaag.

Tussen een combinatie van oude en nieuwe gebouwen parkeren we de auto en wachten op de rest van de groep. De club bestaat vandaag uit Rene, Andra, Anneloes, Charlotte, Clemens, Dennis, Milo, Ivan, Lily, Marc, Max, Mendy, Maarten, Nico, Sietske, Tessa, William, Rosan en Victor. Een mooi duikgezelschap om de 5000 tropische vissen te bekijken.

Na een briefing van Rene mogen we met ons polsbandje door de toegangspoortje en duiken we de kleedkamer in. Hierna met de lift naar boven om de rest van de spullen te verzamelen want bij Todi hoef je maar de helft van je duikspullen mee te nemen. Nadat iedereen is opgetuigd, aangekleed en de nodige camera’s en go-pro’s zijn gecontroleerd kunnen we te water.

Met 23 graden voelt het toch nog een beetje fris aan maar altijd beter dan de 6 graden die momenteel in het buitenwater is. Al snel zwemmen we tussen de vissen uit het Malawimeer en het Amazonegebied. Toch net iets leuker dan de snoek en de paling, ook iets meer kleur.

Langs de pilaren richting het autowrak met een tussenstop bij de tunnel om te genieten van de Dolfijncichlide die even voorbij komt zwemmen. Na een uurtje duiken is het mooi geweest en wordt het tijd voor de douche. Met het polsbandje worden de kluisjes geopend en verlaten we door de poort de toegang tot Todi.

Op de terugweg maken we nog een tussenstop bij de pizzeria in Breukelen met een aantal van de groep maar dan is het feest toch echt voorbij. De volgende dag verschijnen er wel fantastische films en foto’s in de appgroep dus kunnen we nog even nagenieten.

Rene bedankt voor het organiseren en de gezelligheid. Het was een leuke duikdag.