06-06-2020: Vreemd

Vreemd om sinds maart niet meer te mogen duiken,

Vreemd om niet meer iedere woensdag in het zwembad te zijn,

Vreemd om de leden zo lang niet te zien,

Vreemd om in de hemelvaartkamp week thuis te zijn,

Vreemd om geen les meer te geven aan cursisten,

Vreemd om niet meer in het clubhuis te komen.

Vreemd om niet iedere twee weken iets te schrijven of de nieuwsbrief te versturen.

De laatste maanden waren niet zoals wij Platax leden gewend zijn en dus hebben we onze tijd anders ingedeeld. Maar nu we weer mogen duiken komen een aantal zaken die abrupt gestopt waren weer langzaam op gang. Met de instructeurs online vergaderd en afgesproken om in aangepaste vorm de buitenwater lessen te laten beginnen. Vanuit de NOB/Padi is een Corona protocol gemaakt om veilig met elkaar om te gaan op de kant en daarmee gaan we aan het werk.

Afgelopen zondag heb ik dan eindelijk voor het eerst weer in het water gelegen en dat voelde weer fantastisch. Het zicht was prima, de drukte viel uiteindelijk mee en de tijd vloog voorbij. We hebben weliswaar niet hele spectaculaire foto’s gemaakt maar het begin is er weer.

Hopelijk kunnen we iedereen weer mobiliseren om te gaan duiken en de spullen weer af te stoffen. Het zal nog een beetje zoeken zijn of Platax wel of geen duik evenementen kan en mag organiseren op korte termijn. Maar het zou leuk zijn om weer bij elkaar te komen en lekker te gaan duiken.

Ik hoop dat we elkaar snel weer zien aan de waterkant.