25-09-2019: het is echt over

Het is echt over met het de vakanties. Alhoewel het mooie weer nog lang bij ons is gebleven lijkt het er nu toch echt op dat de herfst in aantocht is. Ook onderwater gaat dit weer een andere natuur opleveren wat uiteraard weer interessant is om te bekijken.

In de tussentijd ben ik weer een aantal weekenden in Zeeland geweest om gewoon lekker te duiken maar ook om foto’s te maken voor het ONK. Het laatste weekend was er eentje met een strakke planning omdat er op veel locaties gedoken ging worden en omdat er een aantal wegen waren afgesloten. Gelukkig hadden we een duikstek gevonden die niet zo druk was.

1 auto op de duikstek.
Een lekkere rustige duikplek.

Begin september samen met nog een aantal andere fotografen een bootduik gemaakt in Vinkeveen. Dat was wel een leuke duik met veel zoetwater kreeftjes en 8-10 snoekbaarsen op dezelfde plek. Na afloop lekker genoten van een barbecue georganiseerd door duiken.nl

Binnen onze club hebben we de eerste vergadering met de instructeurs weer gehad en een indeling voor de opleidingen gemaakt. De eerste nieuwsbrief is weer verzonden naar iedereen en vanavond hebben we 6 intro’s in het zwembad. Uiteindelijk hoop ik natuurlijk dat er daar een aantal van blijven hangen.

De voorbereidingen voor het oktober weekend met hierin twee driftduiken, vrije duiken en een biologische lezing met Bas van der Sanden zijn in volle gang. Dan hopen we uiteraard nog wel een klein beetje van de zomer mee te pikken. Laat de herfst dan nog maar even wegblijven.